Provocări pentru începutul lui 2022

 

          Cu toţii am petrecut cea mai frumoasă perioadă a anului, perioada sărbătorilor de iarnă care înseamnă 2 săptămâni pline de tradiţii şi familie, cadouri, mâncăruri româneşti, oarecum timp de odihnă pentru unii, şi acum desigur tocmai ne revenim din cea mai culminanta parte, Revelionul.

           Majoritatea păşim în prima zi a noului an cu o mare lista de “TO DO în 2022”, dar adevărul este că luna ianuarie mi se pare cea mai lungă şi grea perioadă a anului, cu toate că e singură lună în care păşim cu această listă motivaţionala, ianuarie este şi lună în care pornirea este grea din factori precum: revenirea după o vacanţă, după sărbătorile de iarnă, după happiness în exces, apoi brusc, această lună vine cu opusul şi mulţi îşi lasă deoparte lista motivaţionala pe motiv că au timp şi caută energie să treacă peste această iarnă. Tiparul vieţii în luna ianuarie este cam tras la indigo pentru majoritatea persoanelor, adică revenirea la muncă şi monotonie.

          Vă înţeleg perfect, aşa că m-am gândit să vin cu o propunere pentru voi: cum ar fi ca luna ianuarie să fie despre voi?

           Să fie lună în care te redescoperi, lună în care începi să îţi acorzi atenţia de care ai nevoie, luna în care te recâştigi pe tine! Cum altfel ai putea să îţi parcurgi “TO DO list”, când esenţa şi cel mai important pas pentru această listă motivaţionala eşti chiar TU! Luna ianuarie trebuie să fie luna ta, luna noastră, lună în care ne încărcăm bateriile în mod eficient pentru a fi capabili să reuşim tot ce ne propunem. Gândiţi-vă la orice gadget, dacă nu are baterie putem beneficia de el? Nu! Cam asta stă treaba şi la noi.

           Aşadar, dedică-ţi prima lună din noul an ţie, o poţi numi luna cadourilor personale! Cadouri de la tine pentru tine, pentru o minte antrenată, pentru inspiraţie, pentru păr şi piele sănătoasă şi mătăsoasă, pentru un stil de viaţă sănătos, pentru un refresh.

          Cunosc multe persoane care se auto pedepsesc, adică... au impresia că nu totul este despre a te îngriji, asta este o mentalitate învechită şi aberantă şi am să muncesc să demonstrez importanţa acestor detalii în viaţa oamenilor, îmi doresc să aduc aceasta rutină în rândul tuturor. De ce toţi sunteţi în goana brandurilor dacă nu este important? O altă mentalitate stupidă în ţara noastră! Oamenii aleargă să se diferenţieze de alţii prin variantele uşoare, variante la îndemâna oricui... mai exact purtarea unor branduri, adoptarea unui make up profesional sau apelarea la un hairstylist. În regulă, sunt total de acord, dar până acolo mai e un pas extrem de important şi anume Să Te Respecţi Pe Tine!

          Întotdeauna am fost de părere că un păr sănătos şi îngrijit este mai presus de orice hair styling de o zi, un ten curat şi sănătos este absolut necesar, nici măcar cel mai profi make-up nu arată bine pe un ten lipsit de vitalitate, plus de asta este mind-setul tău, încrederea în tine, respectul faţă de sine şi faptul că ceea ce faci acum pentru tine te defineşte în timp.

         Ce recomandări am eu pentru această provocare, desigur, fiecare şi-o poate actualiza în funcţie de necesităţile proprii.

#1 Începi prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi prin introducerea unor suplimente alimentare în viaţa ta! Despre suplimentele alimentare am scris Aici, desigur lista poate fi actualizata în funcţie de propriile necesităţi, deşi în mare parte, aceste suplimente sunt necesare fiecărei femei. Iarna este momentul optim din punct de vedere al timpului dar şi al necesităţii pentru a suplimenta dieta zilnică cu vitamine. Din cauza temperaturilor scăzute, imunitatea organismului devine mai scăzută dar observăm şi un deficit de vitamine din cauza efortului acestuia de a se adapta noilor temperaturi. În această perioadă, majoritatea persoanelor se confruntă cu căderea părului, cu lipsa strălucirii acestuia, pielea şi tenul mai uscate, nu mai spun despre pielea mâinilor sau fragilitatea unghiilor. Majoritatea deja considera o normalitate, de multe ori am asistat la discuţii de genul: “Mă confrunt cu o cădere a părului îngrozitoare dar asta este perioada rece din an şi e normal!” – afirmaţie total greşită! Nu este normal, procesul organismului, fix cum relatam şi mai sus este unul mai intens în această perioadă, şi există un deficit de vitamine, dar acest lucru poate fi ţinut sub control! În nici un caz nu poate fi catalogat ca şi o normalitate ci mai degrabă ca o nepăsare.

      Vă asigur că atât iarna cât şi vara vitalitatea, strălucirea şi elasticitatea pielii poate fi la fel dacă acorzi puţină atenţie organismului tău. Aşadar vă încurajez înainte de a apela la diverse măşti, şi produse de estompare să trataţi mai degrabă cauza şi să acordaţi atenţie sănătăţii şi nu estompării defectelor. Credeţi-mă, aveţi mult mai multe beneficii şi satisfacţii!

#2 Aloca timp esenţial procedurilor cosmetice

        Cum spuneam şi mai devreme, iarna este sezonul perfect pentru acordarea unei atenţii sporite îngrijirii, iar partea de skin-care se clasează printre cele mai importante şi complexe îngrijiri, dar atenţie, majoritatea tratamentelor se recomandă să fie efectuate în sezonul rece deoarece implică şi sensibilizarea tenului. Lipsa temperaturilor crescute este prielnică pentru tratamentele cosmetice pentru că ne protejează să nu ne expunem razelor solare. În plus, vremea urâtă de afară ne ajută să nu pierdem prea mult timp inutil pe afară, deci, ce poate fi mai frumos decât timp de calitate în căminul primitor si relaxare la un serial pe Netflix după ce revenim de la o astfel de procedura atunci când optam pentru una profesională.

        Voi prezenta cele mai importante astfel de proceduri cosmetice, care ar trebui să facă parte din rutina noastră anuală la fel ca un control medical, un control stomatologic etc. Pentru că doresc să transmit informaţii benefice tuturor, voi discuta atât de tratamentele care se pot efectua în centre de specialitate dar şi despre cele efectuate acasă.

        Mulţi aleg din comoditate sau din lipsa timpului tratamentele efectuate în astfel de centre, dar la fel de eficiente sunt şi cele efectuate acasă într-un mod corect. Sunt şi excepţii unde este absolut necesar şi un control dermatologic dar şi un tratament anual de specialitate, şi vă recomand să învăţaţi să vă preţuiţi mai mult şi să vă acordaţi aceste drepturi. Costurile nu sunt mari, şi credeţi-mă, decât să investiţi în produse de make up care au rol de a estompa, mai bine vă asiguraţi un buget anual îngrijirii tenului, este mult mai sănătos şi mai estetic.

        Îmi doresc atât de mult să văd această mentalitate din ce în ce mai des şi în jurul nostru, persoane care investesc în astfel de lucruri, persoane care înainte să se ducă la un make up artist îşi executa măcar un scrub facial înainte şi o mască de hidratare – girls, nici make up artiştii nu fac minuni... adică altfel se aşează machiajul pe un ten curăţat în prealabil, şi aici cred că fetele care lucrează în domeniu ştiu exact ce spun. Cel mai important este să vă cunoaşteţi tenul şi să învăţaţi nevoile acestuia. 

        Unul din cele mai importante tratamente faciale este peelingul chimic. Înainte exista posibilitatea efectuării acestui tip de tratament doar în centre de specialitate, dar acum îl poţi efectua chiar şi acasă.                      Peelingul chimic presupunea exfolierea straturilor superioare ale pielii cu un amestec de acizi AHA/BHA. Acest tratament are rolul de a curăţa tenul în profunzime, de a scoate la suprafaţă şi a elimina toate impurităţile care ne încarcă inutil porii sau declanşează acneea şi apariţia punctelor negre, îmbunătăţeşte aspectul tenului redându-i  luminozitatea şi acţionează asupra petelor hiper pigmentare. Sunt foarte multe branduri pe piaţa care au creat şi peelingul chimic pentru acasă (acizii BHA/AHA), eu am utilizat de la Revox şi The Ordinary, ambele fiind foarte eficiente.

       Diferenţa între un peeling chimic efectuat acasă şi unul profesional efectuat într-o clinică de specialitate consta în perioada de obţinere a rezultatelor şi concentraţia produsului – cel efectuat în clinici este un fel de peeling chimic acasă la puterea 20, iar rezultatul este vizibil imediat, pe când durata de tratament al celui efectuat acasă variază undeva între 6 săptămâni şi 10 săptămâni în funcţie de necesităţi (acesta executându-se odată pe săptămână).

         Dar cum am spus, important este să îl faceţi, indiferent unde, rezultatul final este acelaşi, iar în momentul în care optaţi pentru o clinică pentru acest procedeu, interesaţi-vă de calitatea produselor: combo-ul utilizat de clinică respectivă pentru acest peeling (fiecare clinică are un combo diferit de acizi) şi rezultatele obţinute de clienţi. Foarte important de reţinut, este că atunci când apelaţi la peelingul chimic, este obligatorie folosirea unei creme de faţă cu SPF, zilnic, atât vara cât şi iarna.

#3 Stabilirea unei rutine de skin-care!

          Începe să tratezi problema nu o mai estompa! Tenul perfect nu există! Există ten perfect până la o anumită vârstă, după care există ten îngrijit şi ten cu imperfecţiuni. Cu toţii întâmpinăm probleme mai grave sau mai puţin grave: lipsa elasticităţii, pete, apariţia micilor riduri de expresie, ten deshidratat, lipsa luminozităţii, cearcăne, etc.

         În ziua de astăzi este absolut imposibil să nu găsim un tratament pentru ameliorarea acestor probleme, iar tratamentele sunt destul de prietenoase oricărui buget, aşadar doar voinţa şi informaţia mai lipsesc, iar eu vreau să ofer cât mai multe informaţii care vă pot ajuta să vă acordaţi atenţia sporită şi să investiţi în scopul de a trata anumite probleme înainte de a învesti în fonduri de ten sau alte minuni care doar estompează problemele iar efectul nu este unul wow. Mai întâi de toate trebuie să stabiliţi ce tip de ten aveţi, apoi vă este mult mai uşor să vă stabiliţi şi o rutină. Avem o gamă foarte variată de produse pentru cosmetică minimalista, şi anume serurile faciale mono ingredient. Multe branduri au lansat aceste tipuri de seruri destinate tenului, iar cele care mi-au plăcut cel mai mult au fost serurile de la Revox (am mai încercat şi Revolution şi The Ordinary).

         Încă de la lansarea pe piaţă a acestor seruri care conţinut un singur ingredient în forma lui cea mai concentrată pentru aplicare sigură şi eficientă, au atins o cotă de popularitate foarte mare în rândul pasionatelor de beauty dornice să valorifice la maxim potenţialul rutinei cosmetice, eficacitatea produselor catalogându-le un must-have, iar preţul acestora este unul prietenos oricărui buget.

         Astfel spus, fiecare ser concentrat din gama are câte o misiune precisă care vizează echilibrarea şi stimularea funcţiei pielii, a mecanismului intern, acolo unde, de fapt este localizată sursa tuturor nemulţumirilor corelate cu aspectul, sănătatea, textura sau condiţia pielii.

          Pe scurt vă las o parte din cele mai importante seruri, comune şi de folos oricărui tip de ten:

Vitamina C – mi se pare un miracol pe piaţa cosmeticelor, are rolul de a reda luminozitatea, se aplică dimineaţa înaintea cremei cu SPF şi efectele sunt vizibile destul de rapid.

Niacinamidele – se utilizează seara, înaintea aplicării cremei de noapte şi are rolul de a reduce petele tenului, reducerea porilor, reduce ridurile fine, protejează împotriva stresului oxidativ, este o adevărată comoară pentru orice ten.

Acidul Hialuronic – cel mai comun ser, într-o concentraţie diferită faţă de ce ne oferă cremele sau măştile pe bază de HA, se aplică întotdeauna pe tenul umed.

Acestea sunt cele mai comune şi potrivite oricărui tip de ten, listă ar mai putea continua, dar restul se atribuie unei anumite misiuni, şi cum am mai spus voi posta un articol curând în care voi dezvolta acest subiect şi voi vorbi despre fiecare ser în parte.

De reţinut: Serurile concentrate mono-ingredient acţionează cel mai bine în tandem cu alte produse de îngrijire, nu singular. Acesta este principalul motiv pentru care, într-o rutină de skin-care, ele îndeplinesc rolul de tratament. Acestea trebuiesc folosite pe tenul curat, înainte de orice altă loţiune sau crema.

#4 Tratamente faciale non invazive în clinici de specialitate

          Optezi pentru tratamente non invazive? Atunci sezonul rece este momentul prielnic, chiar luna Ianuarie-Februarie pentru a da startul acestui an cu un vibe pozitiv şi multă încredere în tine! Procedurile minim invazive cât şi cele non invazive este poate cele mai controversat subiect în domeniul beauty la noi în ţara imediat după cel care stă la baza intervenţiilor estetice. Personal sunt pro acestor intervenţii atâta timp cât sunt făcute cu cap, fără a se exagera şi numai în centre cu personal acreditat. Mare atenţie, au apărut enorm de multe persoane ne acreditate care prestează astfel de servicii iar efectele sunt adevărate drame. Înainte de acest pas, informaţi-vă şi nu căutaţi preţurile promoţionale!

          Apreciez femeile care ştiu când au nevoie de astfel de intervenţii şi apelează la ele, iar cum am spus, consider că perioada lor este sezonul rece pentru că permite recuperarea ulterioară, mai exact cele 3-4 zile. Una dintre cele mai cunoscute proceduri cosmetice este mezoterapia.

Mezoterapia se poate efectua doar într-o clinică estetică al cărei personal este autorizat pentru astfel de intervenţii minim invazive.

        Au apărut multe clinici fantomă, sau persoane neautorizate care efectuează acest tip de proceduri la preţuri promoţionale, dar vă spun să aveţi mare grijă! Cu astfel de tratamente nu este de joacă, orice substanţă greşit injectata, sau utilizarea unui produs slab calitativ are repercusiuni destul de grave, aşadar ori optaţi pentru un centru de beauty de încredere, acreditat, ori ne limităm la simplele tratamente pentru care putem face acasă, iar dacă ne dorim orice intervenţie minim invaziva aşteptam momentul optim pentru a face alegerea corectă!

       Foarte cunoscută este si procedura cosmetică dermapen.

         Dermapen-ul consta într-un dispozitiv cu micro-ace cu ajutorul căruia se produc micro leziuni controlate, cu scopul de stimulare a producţiei de colagen la nivelul întregii fete pentru ameliorarea şi estomparea liniilor fine sau pentru corectarea cicatricilor existente la nivelul feţei în special cicatricile post acnee.

         În principiu, dacă v-aţi confruntat în trecut cu acneea vă recomand cu încredere procedura cosmetică dermapen. Nu există creme minune care să trateze cicatricile de acest gen, una din cele mai sigure soluţii consta în procedura cosmetica minim invaziva. Perioada de recuperare după aceasta intervenţie este de 3-4 zile, şi aici mă refer strict la aspectul tenului, asupra căruia se recomandă să nu aplicati cosmetice câteva zile,  deci din nou, iarna este sezonul perfect pentru aceste serii de proceduri.

#5. Stabileşte-ţi un program, o rutină şi obiective clare

        Aici nu mă refer la obiective pe termen lung, acolo fiecare are o proprie lista de priorităţi personale, mă refer strict la rutina de zi cu zi, la valorificarea timpului, la startul acelui mind-set pozitiv, la importanţa lucrurilor esenţiale care duc către dezvoltare şi eliminarea a tot ce este dăunător şi negativist în viaţa.

        Încă din perioada pandemiei, care vedeţi voi, a fost şi ea benefică la ceva, am învăţat să îmi acord mai mult timp mie, am învăţat să mă pun pe primul loc într-o mare măsură, e adevărat că mai am pe alocuri de lucrat, dar important este că fac demersuri în privinţa asta. Este destul de dificil să îţi schimbi rutina zilnică, chiar şi atunci când eşti conştientă că ar fi benefic să aduci ceva schimbări, dar cel mai important pas este să îţi doreşti şi să începi cu mici schimbări periodic, nu brusc. Pentru că tot în aceea perioadă am citit destule cărţi motivaţionale şi nu numai, am să împărtăşesc cu voi câteva lucruri simple, dar esenţiale în rutină zilnică, schimbări care sunt menite să ne facă viaţa mai confortabilă, să eliminăm stresul cotidian în mare parte şi să avem un vibe pozitiv.

         În primul rând voi începe cu dimineaţa, când este musai să renunţi la SNOOZE! Ştiu, e greu, cu toţii iubim snooze, cu toţii iubim acele minute în care parcă visam cel mai frumos, dar mi-am demonstrat mie însuşi că dimineţile fără snooze sunt mai benefice, mai energice şi mai revigorante! Deci musai... no more snooze! Când a sunat alarma, te-ai şi trezit, şi... cea mai importantă regulă: uita de telefon! Evită să îţi petreci timp pe telefon fix atunci, pentru că de fapt vei realiza că orele au trecut şi nici nu ai simţit cand au zburat orele, în special dacă trebuie să pleci la muncă! Eu de exemplu înainte pierdeam ore esenţiale, pentru că odată verificat telefonul începi să răspunzi la mesaje, la mail-uri dacă mai intri şi pe reţelele sociale is a lost day! Aşadar, dimineaţa verific doar dacă e ceva urgent, care nu aşteaptă amânare în special din partea familiei, apoi îmi pregătesc baia alături de nelipsita cafea (mi-aş dori să vină ziua să înlocuiesc cu ceai cafeaua dar numai ideea îmi sună imposibilă... we will see). Abia după ce îţi acorzi tot acest timp ţie, şi te simţi în totalitate revigorată începi să te ocupi de partea de business sau ce ai de făcut.

       Introdu sportul în rutina ta! Măcar de 2-3 ori pe săptămână! Chiar şi de acasă, mai ales când programul este de aşa natură încât nu îţi mai permite să ajungi la o sală de sport, dar găseşti timp pentru asta acasă, nu e imposibil, grea este pornirea îţi garantez. Aveam o perioadă când chiar reuşisem să îmi fac un program săptămânal de mers la sală, şi vă spun sincer că după aproximativ o lună, îmi solicita corpul aceasta rutină... a urmat pandemia şi am abandonat spre ruşinea mea. Acum, o bună prietenă şi-a deschis un centru de reformer în oraş, de când îmi spune să ajung... Cu siguranţă voi ajunge într-o bună zi, şi îmi voi forma rutină acolo, dar până atunci încerc să fac sport acasă atât cât îmi permite spaţiul şi accesoriile pe care le am, dar fac! Nu se compară cu studioul Anei de reformer, nu se compară nici cu o sală de fitness dar am câteva accesorii, un stepper, greutăţi şi din cunoştinţele mele anterioare plus atâtea lecţii din mediul online, îmi pot stabilii o rutină care să includă sportul.

        Este iarnă, temperaturi scăzute, perioada perfectă în care redescoperim confortul casei noastre, dar asta nu înseamnă că trebuie să înclinăm către o viaţă sedentară. Ştiu, sună atât de relaxant numai gândul la serile de Netflix şi chill, dar trebuie să conştientizăm că timpul nu sta pe loc şi avem mare nevoie de perseverenţă.              Odată cu pandemia au apărut foarte multe cursuri, webinarii online. Unele sunt gratuite altele percep costuri, dar costuri de bun simţ. Plus de asta majoritatea oferă un mini curs de probă că să vezi exact dacă ceea ce ei oferă este ceea ce tu ai nevoie, iar ulterior decizi dacă se încadrează în tipare şi poţi continua achiziţionând pachetul complet al cursului. Nu voi da exemple pentru că sunt atât de multe (fix acum am link ul în email către 2 platforme, cursuri ce vor avea loc în weekend - am optat pentru unul de editare video pentru că am mult de invatat pe partea de content video şi până nu mă pun la punct nici nu voi avea un astfel de content, şi un altul legat de IT pentru că niciodată nu ai cum să fi 100% pregătit), cert este că gasiti o larga varietate pretutindeni în online, pe toate domeniile, puteţi să vă perfecţionaţi în orice domeniu doriţi sau de ce nu să aveţi curajul să vă schimbaţi radical domeniul în care activaţi, dar mare atenţie, pentru asta aveţi nevoie şi de o stabilitate financiară o perioadă de timp, probabil un cont de economii!

        Doamne, avem atât de multă informaţie benefică, avem atât de multe opţiuni, putem porni şi mâine de la 0 dacă ne dorim, important este să avem voinţa, să înţelegeţi că în zilele noastre avem nevoie de studiu continuu, trăim într-o perioadă în care lucrurile avansează fulminant, piaţa locurilor de muncă a luat nişte turnuri neaşteptate, şi este loc sub soare pentru toată lumea. Important este să ne dorim! Şi vă recomand să porniţi anul cu un mind set de genul în care vă propuneţi lucruri importante, bifaţi nişte schimbări în viaţa voastră, începeţi să vă valorificaţi timpul, şi organizaţi-vă viaţa, ulterior veţi vedea că totul se aliniază conform dorinţelor.

        Anul 2021 a venit la pachet şi cu lucruri benefice, pe mulţi dintre noi ne-a învăţat să devenim adaptabili în fata diverselor situaţii, cum spuneam mai sus, a oferit o nouă oportunitate de cursuri online în foarte multe domenii, cursuri recunoscute dar cel mai important este că la finalul acestor cursuri ai rămas cu nişte noţiuni fundamentale şi deja ştii să faci ceva în plus, zona aceasta de online are foarte multe ramuri şi toate s-au dezvoltat enorm, automat vin la pachet cu multe locuri de muncă prin contract sau part time, 80% din magazine s-au mutat şi în online, asta deschide porţi uriaşe într-un domeniu de muncă care se dezvoltă enorm, platformele de streaming au urcat fulminant în zona joburilor de succes bine plătite, avem atât de multe oportunităţi dar trebuie să fim genul de oameni care dorim sa ne dezvoltăm continuu... începe noul an prin a îţi seta nişte obiective foarte clare, încetează să urmăreşti toate emisiunile de tip cancan şi foloseşte acel timp pentru a îţi îmbunătăţii calităţile.

       Acel tip de articol scris din suflet si cu multa speranta, speranta ca cineva , undeva, va pasii in noul an mult mai motivat!

                                                                                                                                            With love, A.M.